Doručak

Što jesti ujutro? Najbolje je pojesti nešto toplo i lagano. Agni = probavna vatra nije tako jak ujutro i ne treba ga opteretiti. Ako ne jedemo, postoji mogućnost da će nam nedostajati energije tijekom dana i da neminovno posegnemo za nezdravim šećerima.

Postoje situacije kada ujutro ne treba jesti, ali o tome drugom prilikom.

Usto, važno je davati tijelu male količine hrane tokom cijelog dana, kako bismo ga podsjetili da mora probavljati, absorbirati i asimilirati tvari u nama, te da ga potaknemo da radi brže. Rezultat je brži metabolizam, toplije nam je i imamo dovoljno energije do slijedećeg obroka, a ne skupljamo nepotrebne masnoće jer stanice na ovaj način „naučimo“ da će uskoro dobiti novu hranu i da nema potrebe spremati zalihe.

Stoga, doručak je obavezan, makar pojeli 2 žlice (za početak).

Sastojci:

2 jušne žlice lanenih sjemenki

1 jušna žlica zobenih pahuljica

2 jušne žlice pirovog griza

Papar, cimet, đumbir, kardamom

Med/smeđi šećer

Ghee

Postupak:

Vrelom vodom polijte sve, promiješajte i dodajte malo prokuhanog mlijeka (može i biljno mlijeko).

Med ili šećer trstike su opcionalni. Ako dodajete ghee, stavite šmeđi šećer.

Zdrav doručak.

breakfastrice.jpg

Dobar tek!

Oglasi

Komentiraj

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s